dimecres, 4 de novembre del 2009

Help

Teníem molt clar el nom, tan si eres nen com si eres nena... Teníem clar que si el que portaves ens agradava és el que tindries...
I així serà, serà el record del teu origen, d'aquell que intentarem ordenar perquè quan miris endarrera vegis la teva història fins a nosaltres... Un nom que ens recordarà que vas venir de Mali, i que ens diu que dolça ha estat l'espera... sobretot ara que veiem un final... (encara no tenim notícies del judici... aixxxx)
Ara però us vull demanar un favor, a veure si algú ens saps dir que vol dir, quin és el seu origen, sabem pel blog de la Laura, que és un dels noms més posats al Senegal, però volem saber-ne més, ja que és el nom del nostre fill!!!
Ara que veiem un final, volem anar posant fil a la agulla, (uff la manta, jejeje), perquè no tinguem dubtes davant les teves preguntes, tot i que no som perfectes, T'estimem fins la la lluna i tornar!!

9 comentaris:

  1. Ufff, espere que algú us puga ajudar, perque jo no tinc ni idea... Si San Google no us ajuda, com podría fer-ho jo?!?!?! Espere que tingau prompte notícies del jui!!
    Un abraç.

    ResponElimina
  2. Jo com la Gloria... l'unic que podria fer és buscar-ho al google... i segur que ja ho heu fet.
    Tot i així si se m'acut alguna manera de poder-ho trobar... us ho dic.
    Laura.

    ResponElimina
  3. Marta,
    dos dies sense obrir l'ordinador i has escrit moltíssim!!!
    Jo sí que te'n puc donar raó, del nom. Madou podria ser el diminutiu de Mohamadou, que és el mateix que Mohammed. Un alumne meu de l'aula d'acollida de l'any passat, m'ho va explicar.
    Ell es deia Mohamadou, però tots li dèiem Madou.
    I ja deus saber que Mohammed és el nom del profeta. És un nom molt posat, igual que aquí seria Jordi, Josep, Joan, Marc, perquè són els noms dels "sants", més típics del país.
    A la majoria de famílies africanes que he conegut no hi falta mai un Mohammed i una Fatoumata (Fàtima)... de fet, com "Joans, Joseps i ases, n'hi ha per tots les cases..."
    Bé, continuarem a l'aguait!!!

    I no pateixis tant, dona, que quan arribi el teu fill has d'estar en plena forma, no esgotada de tant patir!!!

    ResponElimina
  4. Marta, potser el contacte que t'he suggerit del facebook t'en pot dir alguna cosa mes!

    ResponElimina
  5. ¡¡¡¡¡ZORIONAK FAMILIA!!!!!!
    No me había enterado de esta maravillosa noticia.
    Espero que todo vaya rápidooooo y pronto esteis toda la familia reunida.
    Musus.

    ResponElimina
  6. ¡¡desde luego vais embalados!! así que prepararos para tomar las uvas en mali con vuestro peque, y si no hay uvas pues dátiles o aceitunas ¡¡que más da!!
    Muchísima suerte y que ese juez se porte bien antes de irse de vacaciones
    Bicos
    Fátima

    ResponElimina
  7. Ante todo, ENHORABUENA! Sé que Madou es el diminutivo de Mamadou, que a su vez es una adaptación de Muhammad o Mohammed, el nombre del Profeta Mahoma que fundo el Islam, como ya te han dicho. Sé que en Senegal y Burkina Faso abundan también los Madou. Significa "DIGNO DE ALABANZA", precioso a mi parecer.
      Espero que viaje pronto
      Un abrazo

    ResponElimina
  8. Ah, y FELICIDADES! (no sé si me he olvidado de decirlo ...)

    ResponElimina
  9. Madou est le diminutif de Mamadou, qui vient de l'arabe Mohamed.
    Il y a d'autres variantes comme Amadou.

    Félicitations !

    ResponElimina